IpHost Status Page

Απώλεια πρόσβασης στις υπηρεσίες VM & Shared Hosting λόγω τεχνικού προβλήματος στο cloud

06:25

Το πρόβλημα του συγχρονισμού στο cluster του cloud μας έχει πλέον αποκατασταθεί. Συνεχίζουμε με τη σταδιακή επαναφορά των υπηρεσιών των πελατών μας, κάτι που απαιτεί χρόνο καθώς πρόκειται για μεγάλο πλήθος υπηρεσιών. Εξακολουθούμε και εργαζόμαστε απρόσκοπτα μέχρι να ολοκληρωθεί η επαναφορά και πλήρης πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας.

 

04:25

Βρισκόμαστε σε στάδιο όπου επιχειρούμε σταδιακά να επαναφέρουμε τις υπηρεσίες των πελατών μας. Το σύστημα ticketing μας είναι πλέον online και θα απαντούμε και μέσω email στα όποια εκκρεμή αιτήματα μας έχουν αποσταλεί. Οι εργασίες συνεχίζονται.

 

02:50

Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει αποκαταστασθεί το τεχνικό πρόβλημα που εμφανίστηκε. Για λόγους διευκρίνισης αναφέρουμε ότι το πρόβλημα έχει προκύψει με το corosync του cluster μας στην cloud υποδομή μας. Έχουμε καταφέρει να επαναφέρουμε μόνο κάποιες dns υπηρεσίες. Οι εργασίες και προσπάθειες αποκατάστασης εξακολουθούν. Θα ενημερώσουμε για κάθε εξέλιξη.

 

01:15

Παρά τις προσπάθειες των system admins και των τεχνικών, δεν έχει αποκατασταθεί ο συγχρονισμός του cloud cluster. Δυστυχώς η φύση του προβλήματος είναι τέτοια που δεν επιτρέπει την ταχεία ενεργοποίηση των υπηρεσιών γιατί θα υπάρξει απώλεια δεδομένων κάτι που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε και θα αποφύγουμε με κάθε τρόπο. Αναμένουμε την ενημέρωση από την πορεία των εργασιών των system admins μας ώστε να ενημερώσουμε περαιτέρω. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε συγκεκριμένη εκτίμηση χρόνου αποκατάστασης. Θα ενημερώσουμε αμέσως μόλις υπάρξει κάτι συγκεκριμένο.

 

23:00

Το τεχνικό πρόβλημα εξακολουθεί και οι εργασίες των system admins συνεχίζονται πυρετωδώς για την επίλυση του προβλήματος συγχρονισμού στο cloud. Λόγω της αδυναμίας συγχρονισμού, έχουμε διατηρήσει κλειστά τα VM καθώς οποιαδήποτε απόπειρα να τα ανεβάσουμε εμπεριέχει μεγάλο κίνδυνο απώλειας δεδομένων. Συνεπώς, τα διατηρούμε κλειστά μέχρι να επιδιορθώσουμε το πρόβλημα του συγχρονισμού και, στη συνέχεια, θα προχωρήσουμε στο σταδιακό άνοιγμα τους. Αυτό, δυστυχώς, συνεπάγεται εκτεταμένο downtime των υπηρεσιών που εξυπηρετούνται από τα συγκεκριμένα VMs.

Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που έχει προκληθεί και σας διαβεβαιώνουμε ότι εργαζόμαστε με κάθε μέσο για την επίλυση του προβλήματος και την επαναφορά όλων των υπηρεσιών.

 

18:45

Εμφανίστηκε σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στην υποδομή cloud της εταιρίας μας όπου βρίσκονται οι υπηρεσίες VM και Shared Hosting. Κατά τη διάρκεια εργασιών αναβάθμισης στο cloud, σημειώθηκε αδυναμία συγχρονισμού στο cluster με αποτέλεσμα να μην είναι ορατά τα κεντρικά μηχανήματα (hypervisors). Οι system admins έχουν επιληφθεί του ζητήματος και εργάζονται για την αποκατάσταση του, ωστόσο, είναι αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα η επίλυση του. Το τεχνικό τμήμα μας είναι διαθέσιμο και τηλεφωνικώς καθώς ανοίξαμε εκτάκτως το τηλεφωνικό μας κέντρο ώστε να σας ενημερώσει για οτιδήποτε νεότερο. Από το παρόν ζήτημα δεν επηρεάζονται οι πελάτες των Dedicated & Colocation services.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και την υπομονή.