IpHost Status Page

Προσωρινή αδυναμία πρόσβασης στο δίκτυο λόγω επίθεσης

22/05/2023 11:00 π.μ.:
Ενημερώνουμε τους πελάτες μας ότι λίγο μετά τις 10:30 σήμερα σημειώθηκε εκ νέου επίθεση μεγάλου βεληνεκούς όμοια με αυτήν που σημειώθηκε την Παρασκευή 20/05/2023, ωστόσο, αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους μηχανισμούς ασφαλείας και το τεχνικό προσωπικό μας. Σημειώθηκαν αυξημένες καθυστερήσεις για λίγα λεπτά. Έχουμε εντοπίσει την πηγή και απομονώσει την πηγή του προβλήματος και εφαρμόζουμε ήδη επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας πλέον των όσων έχουμε ήδη εφαρμόσει κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που πέρασε. Το δίκτυο παρακολουθείται στενά για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε περιστατικό τυχόν προκύψει.

15:50 μ.μ.:
Ενημερώνουμε τους πελάτες μας ότι κοντά στις 15:00 σημειώθηκε δεύτερη επίθεση ίδιου βεληνεκούς, ωστόσο, αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους μηχανισμούς του Datacenter μας και του δικτύου. Η μη διαθεσιμότητα που σημειώθηκε διήρκησε μόλις λίγα λεπτά. Από τις 15:15 και έπειτα, δεν έχει σημειωθεί κάποιο αντίστοιχο περιστατικό. Είμαστε σε διαρκή παρακολούθηση του ζητήματος.

13:45 μ.μ.:
Αυτή την ώρα το δίκτυο παρουσιάζει σταθερότητα. Δεν βλέπουμε να σημειώνεται κάποια αυξημένη ή ύποπτη δικτυακή δραστηριότητα. Οι μηχανισμοί μας και το προσωπικό μας παρακολουθούν στενά το δίκτυο για να επιβεβαιώσουν πως δεν θα ξεκινήσει κάποια νεότερη επίθεση.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τους πελάτες μας για την κατανόηση.

12:25 μ.μ.:
Η πηγή της επίθεσης έχει εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί. Έχουμε προχωρήσει σε διαδικασίες αποκλεισμού και παρακολουθούμε το δίκτυο για να επιβεβαιώσουμε την σταδιακή επαναφορά των λειτουργιών.

11:45 π.μ.:
Μόλις ξεκίνησε επίθεση στο δίκτυο της IpHost από συγκεκριμένο δίκτυο.
Οι μηχανισμοί ασφαλείας του δικτύου προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν, ωστόσο, δεν είναι δυνατό να αποφύγουμε εξ’ ολοκλήρου την μη διαθεσιμότητα και τις καθυστερήσεις. Λόγω της αυξημένης έκτασης της επίθεσης δεν υπάρχει πρόσβαση στο δίκτυο και στις υπηρεσίες από το internet ενώ τα μηχανήματα είναι up. Οι διαχειριστές του δικτύου μας εργάζονται ανελλιπώς για την αντιμετώπιση της επίθεσης.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τους πελάτες μας για την κατανόηση και την υπομονή τους.